Stormschade of wateroverlast

Inhoud

Stormschade melden

Staat je kelder onder water na een zwaar onweer? Is er een boom op je huis gevallen? Moet je dak toegedekt worden of zijn er dakpannen weggewaaid?

Voor technische hulp kan je beroep doen op de brandweer. In Herenthout zal Brandweer zone Kempen ter plaatse komen in geval van stormschade en wateroverlast. Je hulpvraag via onderstaande blauwe knop online doorgeven gaat sneller dan telefonisch omdat jij al je gegevens rechtstreeks ingeeft in plaats van de telefoonoperator. Door het zelf ingeven moet je niet in de telefonische wachtrij van 1722 aanschuiven.

Heb ook geduld: bij noodweer krijgt de brandweer tientallen gelijktijdige oproepen. Meermaals terugbellen naar de hulpdiensten of je melding opnieuw aanmaken heeft ook geen enkele zin. De brandweer voert alle opdrachten uit in functie van prioriteit.

Melding stormschade

Melding waterschade

Hou er rekening mee dat de brandweer bij noodweer enorm veel oproepen krijgt. In vele gevallen kan je ook beroep doen op een professionele dienstverlener.

Verzekering stormschade

Meld je schade aan je verzekeringsmaatschappij en aan het Vlaams Rampenfonds. Het Vlaams Rampenfonds onderzoekt op basis van de ontvangen meldingen in welke gemeenten het noodweer als ramp erkend moet worden.

Procedure
  • Contacteer zo snel mogelijk je verzekeringsagent om je schade te melden.
  • Geef de schade binnen de zestig dagen na het noodweer door aan het Vlaams Rampenfonds.
  • Neem foto's van de schade voordat je het laat herstellen. De foto's en het bewijs van aangifte aan je verzekeringsmaatschappij heb je later nodig om een vergoedingsdossier samen te stellen.
  • Hou alle facturen in verband met de herstellingen goed bij.

Wanneer noodweer effectief erkend wordt als ramp, maken we dit bekend via onze communicatiekanalen.

Je kan vervolgens bij het Vlaams Rampenfonds een aanvraag tot gedeeltelijke schadevergoeding indienen als je voldoet aan de voorwaarden.

Naar top